X Mijn favoriete blogs & websites. #1

Het internet zit vol met inspiratie en informatie en we hebben allemaal zo onze favoriete interieur & design sites en blogs. De eerste vier die ik met je wil delen zijn Stylink, C-More, Studio Attenzione en DesignBLVD. Elk met hun eigen focus en expertise maar steeds een link met interieur en design.


// Stylink
Dit initiatief is een bron van vakinformatie over trends, opleidingen, marktontwikkelingen, beurzen en evenementen in interieur en design. Stylisten presenteren zichzelf in de etalage en als Lidewij Edelkoort een trend-update heeft gepresenteerd lees je op Stylink een goed verslag. Woontrends, kleurentrends, vacatures, cursussen of een trendverslag van Milaan. Een site waar ''Practice what you preach'' het motto is. En dat doen ze. Telkens als ik de site bezoek ontdek ik er weer iets nieuws. En daar hou ik van.
www.stylink.nl

// C-More
Iris Havekes is een echte - interieur duizendpoot -. Bij Iris draait alles om een huis waar je blij van wordt. Iris geeft interieuradvies, workshops, ontwikkeld verkoopstyling concepten, heeft prachtige foto's en pinborden en plaats dagelijks updates op haar blog, Twitter en Facebook. Iris is met recht een designspecialist. Deze week las ik dat zij voor een blogtour naar de Designweek in New York gaat. Ik kijk uit naar haar verslag over deze superreis.


// Studio Aandacht / Attenzione
Ik kijk heel erg graag naar de site en het werk van Studio Aandacht. Ik vind de website vanwege de heerlijke eenvoud subliem en lekker overzichtelijk. Het werk dat ze doen, concept, fotografie en styling, is bijna jaloersmakend. Styling director Tatjana Quax en art director Ben Lambers vormen samen Studio Aandacht. Ze werken met musea, merken en tijdschriften zoals de ELLE Decoration. Recent heeft Studio Aandacht productlijnen van het Familiebedrijf Brabantia opgefrist. Studio Aandacht realiseerde een fotoproductie voor verpakking, PR en reclame en gaf advies bij de ontwikkeling van nieuwe producten, kleuren, materialen en dessins.
www.studioaandacht.nl

Brabantia is helemaal bij de tijd. Op de site van Studio Aandacht kun de volledige fotoreportage zien. Eigentijdse romantische/Scandinavische styling en kleurpaletten. Inclusief en strijkplankhoes en theedoek van Mae Engelgeer.

//Design BLVD

Ook zo'n fijne site en erg mooi vormgegeven. Design BLVD is een webgids voor interieurdesign. Je vindt er een mooie en actuele verzameling van informatie over woonwinkels, ontwerpers, merken en producten. Ik houd de site ook in de gaten vanwege de agenda, deze laat je alles weten over de laatste tentoonstellingen, pop-up shops, expo's, evenementen op het gebied van interieur en design. Ontwerpers en merken worden uitgelicht, wooninspiratie, productinspiratie en natuurlijk tref je er een ''het beste van Milaan'' aan.

X Dutch Design Year

Ik ben helemaal weg van de pop-up winkel / expo TEXTILE LANDSCAPES van Dutch Design Year in het Schipperscafé van de Beurs van Berlage in Amsterdam!
Dutch Design Year verkoopt meubels en accessoires van Nederlandse designers die vooral afkomstig zijn van de Design Academy. Het mooie en authentieke Schipperscafé is ingericht op een eigenzinnige wijze, lekker out of the box. De producten en de styling bestaan uit een mix van vintage en design. Ik werd er heel erg blij van dit te zien.

Er zijn producten te zien van ontwerpers als Jo Meesters, Dirk vander Kooij, Jetske Visser, Mae Engelgeer, Elisa Strozyk, Nienke Sybrandy en Carolina Wilcke.

Rythm of Light van Susanne de Graef. Deze lamp is geïnspireerd op de zgn. ''crinoline''. Dit is een (van oorsprong stalen) kooi om een hoepelrok met te creëren.De Chubby Chair van Dirk vander Kooij kom je inmiddels in allerlei kleuren tegen.  Ze zijn gemaakt van gerecyclede koelkastinterieurs. Dirk importeerde een mega/robot uit China om groot en grof te kunnen 3D printen. Ik schreef eerder een blog over de 3D geprinte meubels van Dirk. Klik hier.

Van Jo Meesters zijn er de prachtige PULP vazen en schalen te zien.


Het PRENT kussen met een fluor opdruk is met de hand gezeefdrukt.

Mijn favoriete textielontwerpster van de laatste jaren is Mae Engelgeer. Haar textiel is ook te bewonderen op deze expositie. Heb je haar prachtige site al gezien? Op dit moment is Mae bezig met een kleine serie keramiek. De lamp is van Michael McCready en behoort tot de Botanist collection.
De totale expo bestaat uit een eclectische mix van design & vintage. Om met de woorden van de ELLE te spreken: ga heen en bewonder!
Dutch Design Year. Meer zien?