X Dutch Design Year

Ik ben helemaal weg van de pop-up winkel / expo TEXTILE LANDSCAPES van Dutch Design Year in het Schipperscafé van de Beurs van Berlage in Amsterdam!
Dutch Design Year verkoopt meubels en accessoires van Nederlandse designers die vooral afkomstig zijn van de Design Academy. Het mooie en authentieke Schipperscafé is ingericht op een eigenzinnige wijze, lekker out of the box. De producten en de styling bestaan uit een mix van vintage en design. Ik werd er heel erg blij van dit te zien.

Er zijn producten te zien van ontwerpers als Jo Meesters, Dirk vander Kooij, Jetske Visser, Mae Engelgeer, Elisa Strozyk, Nienke Sybrandy en Carolina Wilcke.

Rythm of Light van Susanne de Graef. Deze lamp is geïnspireerd op de zgn. ''crinoline''. Dit is een (van oorsprong stalen) kooi om een hoepelrok met te creëren.De Chubby Chair van Dirk vander Kooij kom je inmiddels in allerlei kleuren tegen.  Ze zijn gemaakt van gerecyclede koelkastinterieurs. Dirk importeerde een mega/robot uit China om groot en grof te kunnen 3D printen. Ik schreef eerder een blog over de 3D geprinte meubels van Dirk. Klik hier.

Van Jo Meesters zijn er de prachtige PULP vazen en schalen te zien.


Het PRENT kussen met een fluor opdruk is met de hand gezeefdrukt.

Mijn favoriete textielontwerpster van de laatste jaren is Mae Engelgeer. Haar textiel is ook te bewonderen op deze expositie. Heb je haar prachtige site al gezien? Op dit moment is Mae bezig met een kleine serie keramiek. De lamp is van Michael McCready en behoort tot de Botanist collection.
De totale expo bestaat uit een eclectische mix van design & vintage. Om met de woorden van de ELLE te spreken: ga heen en bewonder!
Dutch Design Year. Meer zien?Geen opmerkingen:

Een reactie posten