X Vitra loft | Studio Ilse

De bovenverdieping van het Vitrahaus, de loft, in Weil am Rhein, is momenteel heel levendig en uitbundig ingericht. Alsof je een huis en een atelier inloopt. Studio Ilse is het creatieve brein achter dit concept. De loft is fictief ingericht voor het echtpaar Harri en Astrid. Hij is muzikant en zij is een ''set-designer''.
De inrichting is niet statisch, zoals in een etalage, maar huiselijke een omgeving waarin de Vitra en Artek collecties tot leven lijken te komen. Alsof de bewoner er even niet is en jij wel.


Samen met mijn studenten verbleef ik een tijdje in de loft. De studenten zochten met gemak een plekje om aan hun schetsopdracht te werken. Zo toegankelijk was de opstelling in de showroom en het atelier kwam tot leven.In het atelier hangt een groot moodboard c.q.inspiratiewand van kurk. Volgeplakt met afbeeldingen, materialen, voorwerpen en schetsjes. Mooi, gezellig en rommelig. Zoals een atelier mag zijn.
Bij de zithoek het ligt Larusi carpet dat je momenteel ''overal'' tegenkomt. Samen met de Vitra Home Collection en het nieuwe kindje Artek waren de meubels in verschillende aantrekkelijke settingen geplaatst.


 Op het prikbord hangen stalen van Larusi. In het huis van Ilse Crawford ligt deze prachtige Berber ook. Klik hier als je dat wilt zien. Vitra en Artek werken voor het eerst samen met Larusi.De loft is ingericht door Studio Ilse. Ilse Crawford is naast hoofd van de afdeling Men and Well Being aan de Design Academy, stylist, ontwerpster en 10 jaar lang hoofdredacteur van de Britse Elle Decoration geweest. De loft inrichting past precies bij de typische Ilse Crawford gedachte "schoonheid heeft geen zin als het niet om het leven zelf draait" Hoe mooi en hoe sterk is deze gedachte weergegeven in de Vitra loft.


 

Op dit filmpje zie je hoe Ilse Crawford het Soho House New York in Londen heeft ingericht.


Nieuwsgierig geworden naar het Vitrahaus? Dezeen heeft een mooie reportage over het Vitrahaus op haar site staan. Ook over Ilse Crawford is daar veel te lezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten