X Lasersnijden op school #3

Melkweg uitgesneden

Tijdens het Pinksterweekend stuurde student Tim Zomer mij via Whatsapp de onderstaande foto's. Het object op de foto's is een tafelblad met een diameter van 35 cm. Doel: expositie modeshow 2013. Thema: Future Science. Inspiratiebron: The Galaxy!

Ik ben nu een trotse juf want het werk van Tim ziet er fantastisch uit.
Het proces in het kort: inspiratiebron bespreken, schetsen, ontwerp uitwerken in Vectorworks, lasersnijden en kleur geven met spuitverf.

Meer weten over lasersnijden? Verderop schreef ik deel 1 over lasersnijden op school en een stukje over lasersnijden in Milaan. En dit laatste gaat over 3D lasersnijden!

Op mijn Pinterest board over Lasersnijden kun je allerlei voorbeelden zien van producten die zijn gemaakt met een laser.

Wil je nog meer zien? Zoek dan in Pinterest op ''laser'' of doe dat in Google.

#binnenkort deel #4
X Milaan Royal Academy of Art The Hague

Breekhaar

Studentenwerk bekijken is iets wat ik erg graag doe. Het ''gewoon'' lekker met materiaal en een proces bezig kunen zijn, ongeacht of het verkoopbaar, draagbaar of bruikbaar is. Maar tegelijk toch van toegepaste aard. Een supermix en het doet mij denken aan mijn eigen studententijd.

Anne Kranenborg doet de opleiding Interieur Architectuur & Meubelontwerp aan de academie in Den Haag.
Op de Ventura Lambrate stond ze samen met zo'n 8 studenten achter een lange tafel materiaalexperimenten te doen. Anne was bezig met gips waarvan ze langwerpige vormen maakte. Daarnaast breide ze op een machine oranje koorden. Eenmaal gecombineerd stelde het een halssieraad voor.

De aanvankelijk platte ''hanger'' vorm zou moeten breken. Eenmaal gebroken was het sieraad klaar. Dat typeert haar werkwijze. Anne was bezig met transformaties, een basic materiaal dat na een breekproces (determinatie) een uniek sieraad is. Normaal gesproken is het breken van iets wat we juist niet willen.

Alle studenten waren bezig met een materiaal en proces. Ik had er graag tussen willen staan.

Foto via www.design.nl