X 3D Printen, Dirk van der Kooij

Ken ik jou ergens van?

Op een of andere manier kom ik Dirk vander Kooij steeds tegen.
In de eerste instantie zag ik zijn werk op het internet via het Perscentrum Wonen. Daarna sprak ik hem tijdens de Wooninspiratietour in Deventer. Vervolgens zie ik Dirk, of zijn spullen als een pop-up, steeds weer opnieuw opduiken op beurzen en exposities.
Onlangs bezocht ik zijn atelier in Eindhoven en van 28 mei tot 12 juni exposeer ik zelf samen met Dirk en 28 andere Nederlandse ontwerpers, in Amman, Jordanië.

Nu eerst nog even over Dirk, op de expositie in Amman kom ik later deze week terug.

#De 30 jaar oude, uit China afkomstige, robot van Dirk heeft een grove spuitmond. Endless chair, Dirk vander Kooij. Foto: Design Acadmie

Dirk vander Kooij doet fantastische dingen, hij is bouwer van een reusachtige 3D printer.
Met oude koelkastinterieurs, een flinke fijn-maler, een dikke smelter en een 30 jaar oude maar volledig geüpdatete Chinese robot kom je heel ver. Letterlijk ook. De belangstelling voor zijn werk is wereldwijd heel groot.

Bekijk hier een prachtig filmpje van Dirk vander Kooij waarop je het 3D printproces met deze robot kun bekijken.

Het kan zijn dat je dit filmpje niet op je Ipad of tablet te zien krijgt.
Daarom hierbij tevens de link:

Foto via website Dirk vander Kooij.

Het werk van Dirk houdt voor mij verband met het feit dat er op school een 3D printer staat waar ik dolgraag mee aan de slag wil! Het apparaat is van een totaal ander kaliber, kan helaas ook geen chocolade printen (dat kan die van Dirk ook niet) maar dat maakt het niet minder interessant. 3D printen is hip en ik sta te popelen om met de studenten de eerste proeven te gaan maken. Meer over Dirk kun je lezen op www.dirkvanderkooij.nl