X Met Yksi Expo naar Amman, Jordanie


Niet alleen Dirk van der Kooij maar bijna dertig Nederlandse ontwerpers tonen bijzondere objecten gemaakt van restmateriaal in Amman. De organisatie is in handen van Yksi Expo te Eindhoven. Van mij zijn er sieraden van fietsbanden te zien samen met de BULB sjaal.

  
De expositie ‘Second Life, van waardeloos naar waardevol’ is te zien in de Dar Al-Anda Art Gallery in Amman. www.daralanda.com
 
Eigenaar Majdolin Al Ghoul zal optreden als curator, waarbij zowel Nederlandse als Jordaanse ontwerpers in beeld gebracht worden. De tentoonstelling is een initiatief van de Nederlandse Ambassade in Amman, die al voor de zesde keer op rij met veel succes het jaarlijkse Holland Festival organiseert met activiteiten en evenementen op tal van plaatsen in Jordanië.

Van tas en armband gemaakt van oude fietsbanden tot krukjes gemaakt van afgedankte huisraad. De expositie ‘Second Life, van waardeloos naar waardevol’ laat een verzameling verrassende ontwerpen zien. Deze creatieve uitingen vormen deels een reactie op massaproductie en de wegwerpmaatschappij. In ieder geval helpen ze de bezoeker om op een andere manier naar de realiteit te kijken of de omgeving te beleven.

Dit zijn de mede exposanten:
Doreen Westphal, Yksi Ontwerp, Jo Meesters, Greypants, Klaas Kuiken, Usuals, Simone Romanow, Aart Roelandt, Floris Hovers, Thijs Bakker, De Ploeg, Maren Hartveld, Yksi Ontwerp, Esther van Groeningen, Joost Gehem, Jos van der Meulen, Studio Oooms, Ontwerpduo, Mieke Meijer, Label Vij5 en rENs.

www.yksi.nl
www.sasjasaptenno.nl