X Binnenkijken in het huis van mijn vriendin.Agnes volgde haar opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Utrecht en werkt sindsdien als freelance stylist en docent mode. We zijn collega's en liefste-vriendinnen. Agnes en ik hebben een heel verschillende smaak en tegelijk is er veel verbinding. We vinden elkaar in onze liefde voor creativiteit en in het bijzonder voor materialen. Deze blog gaat over het huis van Agnes en hier en daar een beetje over ons samen.
Agnes haar woonstijl is een mix van Industrieel en Scandinavisch. Maar het is vooral: Agnes.


Met het binnenkijken in Agnes haar huis zie je dat ze met liefde en aandacht haar omgeving cureert. Een mix van vaak doorleefde producten en materialen met een verhaal. Textiel, hout, reliëf, structuur, textuur en een beetje glim voeren de boventoon. En je ziet veel handwerk, Agnes maakt veel zelf. De hoes voor de lamp naast de bank maakte Agens van ondertapijt. De prachtige tekst op de muur ''schreef'' ze van koperdraad.


Op een onverwachte plek hangt een mooi zwart transparant stofje aan de muur.
Aan het fluordraad-lijntje hangt een verzameling veren, gevonden op een van de waddeneilanden. Een vakantieherinnering. Bovenop het verenlijntje hangt de koperen pannenspons die ik voor Agnes kocht bij Piet Heijn Eek in Eindhoven. Wie koopt er nou een pannenspons voor haar vriendin zou je zeggen. Maar dit is wel een hele mooie pannenspons :-) En zo geven wij elkaar vaak een klein cadeautjes waar wij samen de schoonheid van inzien en blij van worden.De van papier gerecyclede schalen vormen een mooi hoekje met daarboven een zelfgemaakte object. Volgens mij heeft Agnes daar verbandgaas voor gebruikt. En dat is echt iets voor Agnes, een materiaal van zijn functie ontdoen en het laten verschijnen in een nieuwe context.Tegen de muur staat een mooie boom die Agnes ooit bij Trendhopper kocht. Afhankelijk van het seizoen, de stemming of inspiratie, hangen er andere, maar meestal zelfgemaakte, items in. Voor de muur hangt een paneel dat als gordijn dient. Over de stoel ligt een BULB XXL kleed van mijn hand en deze gebruikt het gezin als deken voor binnen en buiten.
De Tolix barkrukken op de foto links, kochten we samen bij Sissy Boy Homeland in Bergen aan Zee. Met de olijfgroene leren hoesjes die Agnes zelf maakte er overheen, hebben de krukjes een geheel eigen look gekregen. De lamp ''Notte'' boven de tafel is van Pradina, een Italiaans merk.
De tafel kochten we samen bij Loods5 in Zaandam. Eenmaal in huis bleken de op maat gemaakte stoelen net niet onder de tafel te passen. Dus werden er, heel praktisch, kleine blokjes onder gezet. En om die blokjes te verdoezelen breide Agnes leren sokjes voor de pootjes. Hoe geweldig! En zo kom je in dit huis op allerlei plekjes een grote en kleine verrassinkjes tegen.
Om de klankkleur in de woonkamer te beïnvloeden maakte Agnes een groot wandobject. Resten leer en textiel naaide ze aan elkaar en ze maakte er haar eigen weefsel, breisels, knoopsels of vilt van. 
Agnes en ik delen graag onze materialen met elkaar en een aantal stukjes leer kreeg ze van mij. Ik kocht het ooit op bij Ohmann In Apeldoorn. Een aanrader, mocht je nog op zoek zijn.


Met twee jonge dochters, Jip en Nika, een hoop creatieve genen samen, wordt er regelmatig iets nieuws gecreëerd in dit huis. Ballonnen met papier-maché vormen de eieren voor de paasboom. De tapejes eromheen zijn van de Hema. We zijn beiden Hema fan.
Jaren geleden bezochten we bij O.P.A, de Stichting Ontwerp Platform Arnhem, de lezing ''de meisjes van de Hema. Van de stylisten van de Hema wel te verstaan. Na de lezing bekenden we aan elkaar dat we graag de baan van die meisjes hadden willen hebben. Een van de meisjes is Joelle Wehkamp en zij werkt inmiddels voor zichzelf onder de naam Studio Sjoesjoe en doet opdrachten voor de meest mooie merken.De in al zijn eenvoud mooie kast is van - bijna klassieker - Kewlox. Zonder schroeven en lijm zet je deze in elkaar. Kewlox heeft onlangs een serie kasten door Piet Hein Eek laten ontwerpen. Het grote zilverkleurige hart van de Hema hebben we beide in huis hangen.


Zoals Agnes in haar huis bezig is gaat zij door tot in de tuin. Ook daar zie je decoraties van, hoofdzakelijk, natuurlijk materialen. Bloemen kom je in de tuin van Agnes niet gauw tegen. Haar voorkeur gaat uit naar de combinatie van ''groenen'' en afwisseling in bladvormen en dan het liefst in ''grassen''.
Het witte wandobject is te koop. Als je interesse hebt mag je mij een berichtje sturen. Ik verbind je dan door. Wil je zelf contact opnemen met Agnes Hollewand dan kan dat via  Linkedin.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten