X Mijn favoriete blogs & websites. #1

Het internet zit vol met inspiratie en informatie en we hebben allemaal zo onze favoriete interieur & design sites en blogs. De eerste vier die ik met je wil delen zijn Stylink, C-More, Studio Attenzione en DesignBLVD. Elk met hun eigen focus en expertise maar steeds een link met interieur en design.


// Stylink
Dit initiatief is een bron van vakinformatie over trends, opleidingen, marktontwikkelingen, beurzen en evenementen in interieur en design. Stylisten presenteren zichzelf in de etalage en als Lidewij Edelkoort een trend-update heeft gepresenteerd lees je op Stylink een goed verslag. Woontrends, kleurentrends, vacatures, cursussen of een trendverslag van Milaan. Een site waar ''Practice what you preach'' het motto is. En dat doen ze. Telkens als ik de site bezoek ontdek ik er weer iets nieuws. En daar hou ik van.
www.stylink.nl

// C-More
Iris Havekes is een echte - interieur duizendpoot -. Bij Iris draait alles om een huis waar je blij van wordt. Iris geeft interieuradvies, workshops, ontwikkeld verkoopstyling concepten, heeft prachtige foto's en pinborden en plaats dagelijks updates op haar blog, Twitter en Facebook. Iris is met recht een designspecialist. Deze week las ik dat zij voor een blogtour naar de Designweek in New York gaat. Ik kijk uit naar haar verslag over deze superreis.


// Studio Aandacht / Attenzione
Ik kijk heel erg graag naar de site en het werk van Studio Aandacht. Ik vind de website vanwege de heerlijke eenvoud subliem en lekker overzichtelijk. Het werk dat ze doen, concept, fotografie en styling, is bijna jaloersmakend. Styling director Tatjana Quax en art director Ben Lambers vormen samen Studio Aandacht. Ze werken met musea, merken en tijdschriften zoals de ELLE Decoration. Recent heeft Studio Aandacht productlijnen van het Familiebedrijf Brabantia opgefrist. Studio Aandacht realiseerde een fotoproductie voor verpakking, PR en reclame en gaf advies bij de ontwikkeling van nieuwe producten, kleuren, materialen en dessins.
www.studioaandacht.nl

Brabantia is helemaal bij de tijd. Op de site van Studio Aandacht kun de volledige fotoreportage zien. Eigentijdse romantische/Scandinavische styling en kleurpaletten. Inclusief en strijkplankhoes en theedoek van Mae Engelgeer.

//Design BLVD

Ook zo'n fijne site en erg mooi vormgegeven. Design BLVD is een webgids voor interieurdesign. Je vindt er een mooie en actuele verzameling van informatie over woonwinkels, ontwerpers, merken en producten. Ik houd de site ook in de gaten vanwege de agenda, deze laat je alles weten over de laatste tentoonstellingen, pop-up shops, expo's, evenementen op het gebied van interieur en design. Ontwerpers en merken worden uitgelicht, wooninspiratie, productinspiratie en natuurlijk tref je er een ''het beste van Milaan'' aan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten